onsdag den 17. december 2014

Miljøsvin skader klimaet

Alt for mange folk i verdenen, smider affald i naturen. De fleste tænker slet ikke over, hvor meget det skader. De fleste tænker: “Der sker vel ikke noget ved, at smide det her på jorden en gang”, eller “ bare denne ene lille gang”. Men hvis folk siger sådan noget hver eneste gang, så begynder det at skade naturen og klimaet.

De steder der bliver hårdest ramt, er de lande hvor jorden er hvid. På Arktis dør flere og flere Isbjørne, Pga. isen smelter og jorden forsvinder bogstavelig talt under fødderne på dem. Isbjørne er gode svømmere, men hvis de ikke finder land efter en hvis antal tid, så drukner de. Isbjørne er øverst i den marine arktiske fødekæde, så det vil også påvirke fødekæden. Jeg syntes at det er mega fedt at man reklamere for et bedre klima. Dsb f.ek.s de reklamerer for hvor skraldet skal hen. Det synes jeg personligt er mega fedt, fordi der bliver et bedre klima af det.

Desværre tror jeg ikke, at folk vil tænke nok over det i fremtiden til at redde isbjørnene. Det affald man ser allermest er Mcdonalds og burgerkings papirer. Engang var mig og min mor ude at køre. Vi stoppede straks op da vi så at hele vejen var dækket af skrald. Vi steg ud af bilen, og smed det straks i skraldespanden som var lige ved siden af. Jeg havde en rigtig god følelse bagefter, fordi jeg vidste at jeg havde hjulpet klimaet.

Andre mennesker, skal altså prøve at tage sig sammen. De er ikke klar over hvor meget det egentlig skader. Derfor mener jeg at miljøsvin skader klimaet.

6 kommentarer:

 1. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 2. Hej Juliane, rigtig god tekst, er helt enig med man ikke bare skal smide skrald i naturen, Det er godt du tænker på klimaet!

  SvarSlet
 3. Hej Juliane.
  Jeg synes at du har ret. Det er enormt skadeligt, ulækkert og grimt når det flyder med skrald. Jeg samlede engang skrald med min farmor. Vi fik samlet en masse mærkelige ting som bleer, plastikblomster og så den mere "sete" ting, nemlig McDonalds poser og kopper. Vi samlede en del affaldssække bare på en vej.
  Hilsen Ellen.

  SvarSlet
 4. Hej Juliane
  Rigtig god tekst og jeg er enig med dig at man ikke skal smide skrald overalt på fortovet og andre steder

  SvarSlet
 5. Hej Juliane
  Helt enig kan virkelig godt lide din mening og argumenter

  SvarSlet
 6. Hej Juliane jeg er enig med dig for hvis man smider skrald og alt muligt andet kommer dyrene ikke frem fordi det lugter så meget og godt indlæg

  SvarSlet