onsdag den 17. december 2014

Ja til nye fyrværkeriregler

I år er der kommet nye regler med hensyn til fyrværkeri. Man må først købe fyrværkeri d. 16. december og skyde det af mellem d. 27. december og d. 1. januar. Jeg synes det er virkeligt godt, at disse regler er blevet vedtaget. For jeg mener, at det har mange fordele. Førhen måtte man jo købe fyrværkeri d. 1. december og skyde det af helt indtil d. 1. januar, altså en hel måned.


F.eks. er de nye regler godt for dyrene. Især hunde bliver stressede og kan ikke tåle al den larm, og det er jo rigtigt synd for dem, at de skal have det dårligt, imens vi bare har det godt. Men nu er det jo en meget kortere periode, man må skyde fyrværkeri af, og derfor bliver dyrene ikke nær så stressede.


Det er også godt for miljøet. Der er tungmetaller i fyrværkeri, og alt dette lander i naturen, og det er jo bestemt ikke sundt. Jeg mener, at der bliver skudt mindre fyrværkeri af, når det bliver solgt i en kortere periode og kun må blive skudt af i seks dage, og så bliver naturen jo automatisk mindre forurenet.

Der bliver nok også forårsaget en hel del færre skader bla. øjenskader og fingerskader. Det er jo altid godt.

4 kommentarer:

 1. Jeg er enig med dig hele vejen, meget flot

  SvarSlet
 2. Jeg er godt nok ikke helt enig, men er enig med at det er synd for dyrene og klimaet. Synes godt nok selv at det med en måned var bedre, men nu er jeg så også glad for fyrværkeri

  SvarSlet
 3. Hej Sofie.
  Jeg er helt enig med dig i at det er en god idé. De sidste par år har jeg haft svært ved at falde i søvn for støjen fra fyrværkeri. Måske kan det hjælpe lidt på det at salgstiden er kortere.
  Hilsen Ellen.

  SvarSlet
 4. Helt enig, har selv oplevet en episode med at min kat. Meget flot tekst

  SvarSlet