mandag den 22. september 2014

Salamander mysteriet

Det startede med at Cecilia fandt en død mand nede på stranden. Lige pludselig sagde drengen bag hende "er han død?" " hvad tror du selv?" Svarede hun. "Sorry, forresten hedder jeg Leo" sagde Leo. Han ringede til sig mor, hun er bestyrer oppe på pensionatet Perle. Bagefter snakkede de om hvordan manden døde. Lige pludselig stod der en stor cirkel af mennesker rundt om dem, cecilia's ven Une og hendes hund Egon gik ned til Cecilia og Leo. Den døde mand havde en kikkert i hænderne, han havde også en tatovering af en Salamander på højre arm. De blev så nysgerrige at de ikke kunne ventet på at politiet skulle fortælle dem hvad der var sket, så de begyndte selv at efterforske i sagen. 

Forfatteren.
Han hedder Jørn Lier Horst. Er født d. 27. Februar 1970 i Bamble. Han har selv været politimand engang. Hans hobby er at skrive teaterkomedier. Han har en kone og to børn. Hans idoler er den svenske forfatter Henning Mankell og hans figur politimand Kurt Wallander. Han har fået en litteraturpris: Den norske boghandlerpris i 2011

Sprog.
I det orange lys fra lygtepælen nede ved havnen kunne hun skimte konturerne af et menneske. 

Det ældre, pensionerede kærestepar, der havde boet på pensionatet som nygifte og nu havde holdt ferie her igen, var de sidste, der forlod morgenmadssalen.

De blev liggende samme sted, til den tykke dansker var gået forbi.


Jeg giver bogen 5 ud af 6 stjerner.
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar