torsdag den 25. september 2014

Hundetanker

Historien handler om pigen Vera og hendes far, som flytter til en by, som hedder Rullestadjordet. Byen har på det sidste haft store problemer med ulve, som flænser folks får. Veras far er forfatter og skriver en bog om, hvorfor vi skal beskytte ulven. Først kan folk i byen ikke lide Vera og hendes far, fordi de i byen ikke kan lide ulve. Det hus, de flytter ind i, er helt tomt, da de kommer, så de får lov til at låne møbler fra folk i byen. I en gammel kommode finder Vera en hue i en pakke med hendes navn på. Når hun tager huen på, kan hun af en eller anden grund høre, hvad hunde og ulve tænker. I byen møder Vera en dreng, som hedder Gustav. De bliver gode venner. Vera finder ud af, at huen har tilhørt hendes nabos afdøde kone. Vera og Gustav vil bruge huen til at skræmme ulven væk med. Der er nemlig en hemmelig jagtselskab. Det lykkedes dem at skræmme den væk, men folk i byen tror, at den er blevet skudt. 

Forfatteren:
Tyra Teodora Tronstad er en norsk forfatter. Hun er født d. 7. januar 1972 i Elverum. Hun voksede op på Koppang i Østerdalen og bor nu i Trolltun Borettslag på Bøler i Oslo. Hun debuterede som forfatter i 2007 med digtsamlingen Mandag morgen står de døde i kø. Bogen Hundetanker (2012) blev nomineret til Kritikerprisen.

Persondigt:
Hedder Vera.
Hun er ensom.
Sætter pris på Brandos (hendes nabo) selvskab.
Plejer at gå til judo.
Mener at huen kan hjælpe.
Kan lide kakao.
Kan ikke lide stilhed.
Er ofte sammen med Gustav.
Er i konflikt med Birger.
Trænger til ro.
Er dygtig til judo.
Mislykkedes med at slippe væk fra Birger.
Er kendt for at hendes far er på ulvenes side.
Vil gerne have en ny pyjamas.
Bestemmer sig for at synge i et gospelkor.

Jeg giver bogen fem ud af seks stjerner, fordi det er lang tid siden, at jeg har læst en så god og spændende bog. Jeg syntes, den er spændende, fordi det er fantasy men uden drager, alfer og andre fantasy-væsner.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar