mandag den 4. november 2013

Klaverspil

Hej. Jeg vil gerne fortælle om klaverspil. Jeg vil gerne fortælle om, når jeg spiller, udseendet på mit klaver og komponisten Ludwig van Beethoven.

Jeg har selv et klaver. Det er et el-klaver. Der findes både el-klaver og akustisk klaver. Der er 52 hvide tangenter og 36 sorte tangenter. Der findes mange klaver-mærker. Mit klaver hedder Korg. Der findes også mange andre mærker fx Yamaha og Casio.

Jeg går til klaver på Musikskolen en gang om ugen. Man får 1-3 melodier eller akkorder for, efter hvor svære de er, som man skal øve på derhjemme, og skulle kunne spille til den næste uge. Man skal øve mindst 15-30 min. hver dag, men jeg øver mere, hvis jeg kan se at noderne ser svære ud. Jeg spiller efter noder og kan bla. spille Pippi Langstrømpe, Happy birthday to you og Jeg ved en Lærkerede

En af de mest kendte komponister der har levet, er Ludwig van Beethoven. Han var fra Tyskland, men flyttede til Wien i Østrig i en tidlig alder. Han blev døv igennem livet, men på trods af det, komponerede han musik, kun med hjernen og uden hørelsen. Han blev kun 56 år. Han var komponist, pianist og dirigent. Han har bla. komponeret et stykke på klaver der hedder Für Elise. Den melodi er mit mål at lære at spille på klaver.

Det var alt, jeg ved om klaverspil, og jeg håber at du blev lidt klogere omkring emnet.

2 kommentarer:

 1. Hej Sofie :-)
  Jeg synes at dit indlæg er spændene. Hvor lang tid har du gået til klaver i?
  Hilsen Signe :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej signe.
   Tak! Jeg har gået til klaver i ca. et år ;)

   Mvh Sofie.

   Slet