mandag den 11. november 2013

Buzkashi Afghanistans national sport

Hej! 
Jeg vil gerne fortælle jer om buzkashi. Buzkashi er Afghanistans national sport, og jeg er fra afghanistan. Jeg fandt på at skrive om buzkashi, fordi at jeg så en film om to drenge fra afghanistan som godt kunne lide buzkashi. Filmen hedder "buzkashi boys" og den er fra 2012.

Kalv eller ged.
I buzkashi bruger man en kalv eller en ged. Det starter med bliver dyret bliver halshugget. Hvor den efterfulgt bliver lagt i noget koldt vand i 24 timer, før de går i gang med sporten. Men de gør også noget mere ved dyret, de putter også sand i for at gøre den tungere, også fordi at det skal bliver lidt svære.

Mål/point.
I buzkashi er der to hold. Det gælder først og fremmest om at få flest point. Der er to spille måder, den ene er tudabarai, og den anden er qarajai. I tudabarai handler det om at få geden/kalven, og komme så langt væk man kan fra de andre spillere, også får man et point. I qarajai gælder det om om at få geden/kalven rundt om et flag, og score i en scoringscirkel, der er to flag og tre scoringscirkler.

Spillerne og hestene.
Spillerne i buzkashi er meget dygtige og toptrænet sportsmænd, ellers ville de ikke have en chance for at vinde. Men de har jo også nogle hurtige og stærke heste, hvor de selvfølgelig også er meget trænet. 

Det var min historie, og jeg håber at i syntes godt om den, og hvis i vil se noget om buzkashi kan i jo bare skrive det på youtube og se hvordan det foregår. 

4 kommentarer:

 1. Hej Jawad. Fed national sport. Jeg gad godt prøve den, fordig at den lyder meget vildere end fodbold og alle de andre sports. Godt indlæg mvh Patrick.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Patrick du havde også et godt indlægt om james bond filmen

   Slet
 2. Hej Jawad jeg synes det lyder lidt vildt at man skal halshugge et lille halv men godt inlæg

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Malene jegsyntes også at du havde et godt indlæg og fedt at du var en af de mange der vant en pokal

   Slet